Články

Zvolte si z nabídky zjednodušené četby tu pravou knihu právě pro Vás a Vaši jazykovou úroveň! Zde máte několik rad, podle čeho se nejlépe rozhodnout:

 

Naprosto klíčová je volba správné úrovně.

 

Jestliže si zvolíte úroveň příliš jednoduchou, bude se Vám kniha sice snadno číst, ale z hlediska výuky jazyka pro Vás četba nebude mít velký význam. Když si naopak zvolíte pro Vás příliš těžkou úroveň, bude se Vám kniha číst špatně a nakonec Vás může i odradit.

Všeobecně se uvadí, že ideální pro Vás jsou tituly, kterým rozumíte tak ze 70 - 80 %. Pokud byste chtěli vědět jasně, jna jaké úrovni jste, doporučujeme Vám vypracovat si tzv. placement (rozřazovací) testy.

 

Rozmyslete si, jak s knihou budete pracovat.

 

Budete si spíše jen číst a nebo ji budete více využívat jako pracovní sešit a přitom vypracovávat cvičení a věnovat se poslechům?

  •  Výhody samotného čtení

Všechno má svá pozitiva. Ačkoli by se mohlo zdát, že lepší je se při čtení ještě doučovat, i čtení samotné má svá pozitiva. Když budete pouze číst, jste schopni celou knihu přečíst za několik málo hodin. Přitom se nutně nemusíte zabývat všemi frázemi, kterým zrovna nerozumíte. Často si je můžete dovodit jednoduše z kontextu. Když takto přečtete více knížek, nasajete přitom za poměrně krátkou dobu spoustu anglického textu i frází. Navíc si mnohem více užijete děj a máte tím pádem z četby větší radost.

Pokud patříte do skupiny těch, kteří se chtějí hlavně pobavit, odpočinout si, přečíst si něco pěkného a přitom být v kontaktu s anglickým jazykem. Doporučujeme Vám zvolit něco z nabídky titulů kategorie Penguin Readers.

  • Výhody knížek s doplňujícími cvičeními

Pokud patříte do skupiny spíše systematičtěji pracujících lidí a chcete při čtení zároveň hodně dbát na doplňující výuku, abyste čas s anglickou knížkou strávili maximálně efektivně, doporučujeme Vám přiklonit se spíše k titulům Penguin Active Readers, které do jisté míry suplují pracovní sešity. Kromě samotného příběhu je každá kapitola doplněna ještě o závěrečné cvičení, které se týká jak použité gramatiky tak otázek k právě přečtenému ději. Kromě toho každý z titulů Penguin Active Readers je doplněn o jedno nebo více CD.

  • Pearson English Readers + CD nebo MP3

Určitou kompromisní variantu pak představují tituly Penguin Readers spolu s přiloženým audio CD nebo MP3. Toto CD či MP3 obsahuje kompletní text knížky namluvený rodilým mluvčím, a to v odpovídající výslovnosti a také rychosti přizpůsobené dané úrovni.

Takovouto nahrávku můžete poslouchat spolu se čtením knížky a budetet tak přitom vnímat anglický text dvěma smysly, a nebo Vám může přiložené CD či MP3 knížku nahradit zcela! Můžete si tak vaše oblíbené příběhy poslouchat třeba v mobilu či MP3 přehrávači. Tento způsob učení je velmi efektivní v tom, že přivede k tomu, abyste anglicky mysleli, nikoli si do jazyka překládali. Jazyk Vám zkrátka sám vleze do hlavy.

Doporučujeme Vám koupit si rovnou knihu s CD nebo MP3, neboť stojí jen o málo korun více, ale má skutečně obrovskou přidanou hodnotu.

  • Anglické knížky pro děti

Dětem jsme vyhradili speciální kategorii s názvem Pearson English Kids Readers.
Tituly Pearson English Kids Readers (dříve Penguin Kids) vznikly ve spolupráci se studii Disney a jedná se o klasické pohádky, které jsou obohaceny o krásné ilustrace od Disney's, které všechny děti milují. Díky důvěrně známým postavám a pěkným ilustracím se tak děti učí základům angličtiny.

Dále jsou v této kategorii zařazeny krátké knížky s jednoduchými příběhy a klasickými pohádkami. Tyto tituly jsou též detailně rozděleny pro jednotlivé skupiny dětí a jsou ideálním doplňkovým materiálem při výuce např. na prvním stupni ZŠ či pro rodiče, kteří chtějí dětem číst anglické pohádky a přitom se s nimi kochat i pěknými ilustracemi.

Euromedia Group, a.s., divize Ventures Books

Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5

Česká republika

Odebírejte naše newslettery a buďte stále v obraze

Jsme přímý distributor těchto nakladatelství:

Pearson